Meteoren database online


De CAMS-2016 database bevat momenteel de gegevens van meer dan 471000 meteoren. Het analyseren van meteoordata, het zoeken naar kleine zwermen of het controleren en updates van classificaties is op een home-computer of laptop niet te doen. Deze hardware is niet geschikt om ‘big data’ te verwerken.
Met de DMS fotografische database (ruim 1400 banen) en de DMS Video database (een kleine 1000 banen) is dit wel te doen maar het combineren met CAMS data is ook lastig.
Inmiddels zijn deze databses tezamen met de 1990 meteoren database van de IAU in SQL overgezet en op een SQL server geplaatst.
Via deze SQL toegang kunnen een half miljoen banen in een fractie van een seconde doorzocht worden op meerdere criteria. Hiermee is een krachtig instrument gebouwd om snel nieuwe zwermen te identificeren en leden hiervan terug te vinden in de data terug tot 1950.
Voor het gebruik van de database als gast en een gebruiksaanwijzing kan deze link gebruikt worden.